Köpa stuga i fjällen

En stuga i fjällen är en dröm för många som tycker om att åka skidor eller att njuta av naturen, att ha som en tillflyktsort och för att komma bort från vardagen för ett tag. Drömmer du om en stuga så behöver du ha en ekonomi som klarar av den extra utgiften det innebär.

fjällSkär ner på dina övriga utgifter, spara pengar och håll ögonen öppna på fastighetsmarknaden för att vara beredd när den rätta stugan dyker upp till salu. En sak att hålla i huvudet är att ju närmare städerna, desto högre pris för fastigheten, så om du tittar en bit ut på landsbygden kan du faktiskt göra en del bra klipp. Det gäller dock att ha råd att hålla ett fritidshus, och därför kan det vara bra att rensa upp i din privatekonomi och se över den.

Se över din ekonomi

Att köpa saker på kredit och låna pengar via olika smålån kan bli en dyr historia och ge dig höga räntor att betala tillbaka. Detta kan göra din ekonomi väldigt ansträngd och det kommer kanske inte finnas pengar över till nöjen eller vardagslyx.

Genom att samla smålån och krediter till ett enda större lån istället kan du minska antalet räkningar per månad och därigenom minska antalet aviavgifter och liknande. Det är dessutom lättare att förhandla sig till en bättre ränta när det är ett något större lån istället för på många smålån och krediter. Här finns pengar att spara, pengar som du kan lägga på betydligt roligare saker som en stuga i fjällen, eller till att betala av lånet ännu snabbare.

När du köper stuga

När du har fått ordning på din ekonomi är det dags att dels leta lånelöfte från bankerna och dels fortsätta titta runt ännu mer. Hittar du inte vad du söker kanske ett alternativ kan vara att låta bygga ett fritidshus, men då behöver du en tomt att bygga på.

Fritidshus kan vara dåligt skötta, så för att det inte ska bli en hårresande historia krävs att du låter besiktiga huset innan köp så du vet vilka fel och brister som finns och vad som behöver åtgärdas. Du ska vara medveten om vad du köper, sen behöver alla hus och stugor underhållas och renoveras med jämna mellanrum oavsett skick.

Lycka till med ekonomin och köpet av fritidshus i fjällen!