Vandring – en bra motionsform

Att vandra i bergen kanske inte är något som är helt vanligt men i Sverige har vi ett stort antal vandringsleder att vandra på och har därför ett stort behov av ett par meindl kängor. Dessa kängor är tillverkade av det nya populära materialet Gore-Tex.  Fördelen med materialet är att det ska vara vattentät och därför kan man hålla fötterna torra medan man är ute och vandrar. Det har dock visat sig att inte alla Gore-Tex-kängorna är vattentäta så det är därför viktigt att kolla upp användarnöjdhet innan själva köpet. Hit kan man åka för att vandra:

  • Dalarna, vägen som på vintern är rutten Sälen-Mora för Vasaloppet är annars en fin vandringsled, passa på innan snön faller och det blir för slaskigt. Hösten och sommaren är en fin period att vandra. Våren blir lätt för blöt då snön har smällt.
  • För den som gillar svenska vandringsleder belägna i bergen kan bege sig Örnsköldsvik och närmare bestämt Höga kusten. Detta världsarv bjuder på en fantastisk utsikt och miljö.
  • För den som gillar plattare landskap med kullar så är Skåne platsen att åka till och närmare bestämt Österlen. Österlenleden finns till för just de som älskar att vandra och fördelen med att vandra i Skåne är att det är milda årstider och man inte behöver oroa sig för decimetervis med snö.